Index of /gw/clanky/lomborg

[ICO]NameLast modifiedSizeDescription

[PARENTDIR]Parent Directory  -  
[TXT]Lomborg_lze.htm2012-08-24 18:09 6.4K 
[   ]Lomborg_lze.pdf2012-08-24 16:13 70K 

Jde jen o reakci na článek Ekologický summit míří na špatný terč, který vyšel 21. června 2012 v Hospodářských novinách. Další nové výstupy Bjørna Lomborga v českých médiích okomentovány myslím zatím nebyly. Je žinantní je komentovat, žinantnější je ale, že je někdo publikuje.

Souhrn starých omylů onoho autora a jejich uvedení na pravou míru viz realclimate wiki. Další články reagující na Lomborgovy dezinformace a mlžení viz tagy na climateprogress; poslední reakce vědců na jeho manipulace je tam ze 24. ledna 2013, přímo viz Bjorn Legacy: Lomborg Urges Climate Inaction With Misleading Stats In Murdoch.s Wall Street Journal či toto tam ocitované pdf: In WSJ op-ed, Lomborg urges delay with misleading stats, publikované nejprve na climatesciencewatch.org.

Lomborgovou agendou je zkrátka Delay, tedy snaha, aby se jakákoliv opatření ke zmírňování změny klimatu odložila. To je v ostrém rozporu nejen se stanoviskem vědců, ale též nejdůležitějších ekonomických institucí, jako např. Světové banky. Každý rok prodlení má následky, které bude jen velmi obtížné, ne-li nemožné napravit.

Analýzu financování jeho činnosti publikoval desmog blog, komentář z ní odvozený je na climateprogress, obé koncem června 2014.

JH